Bliv kontaktet

    [recaptcha]

    Støberi

    Hos PUR-TEKNIK A/S kan du få støbt netop de emner du ønsker, i en form som matcher dine behov. Kontakt os, og lad os taget en snak om formstøbte polyurethan elementer til din virksomhed.

    Formstøbte plast-emner hos PUR-TEKNIK A/S

    PUR-TEKNIK A/S tilbyder støbning af alt fra prototyper til færdigt designede emner, klar til anvendelse. Til dette formål anvendes to forskellige metoder, nemlig massive støbninger og opskummede støbninger.

    Ved massiv støbning foregår støbningen uden tryk på forhånd opvarmede værktøjer. Og ved opskummede støbninger anvendes et lukket rum med et formtryk på tre atmosfærer. Disse metoder indebærer omkostninger som er betydeligt lavere end ved traditionel formstøbning.

    PUR-TEKNIK A/S kan tilbyde støbning af emner i alle størrelser og udformninger, fra en egenvægt på få gram til over et halvt ton i én enkelt støbning. Dette kan lade sig gøre da PUR-TEKNIK A/S udelukkende anvender hærdeplast i forbindelse med støbning.

     

     

     

    Hvad er hærdeplast?

    Betegnelsen hærdeplast bruges om typer af plast materiale som ikke smeltes efter formgivning og hærdning. I modsætning til termoplast, som kan smeltes og formgives et utal af gange, holder hærdeplast faconen – lige som et æg, der er hårdkogt, ikke kan gå tilbage til flydende form.

    Grunden til at hærdeplast ikke kan smeltes efter formgivning er at det der kaldes polymerisation sker under hærdningen. Polymerisation er den proces hvorved de såkaldte monomermolekyler gennem en kemisk reaktion går i forbindelse med hinanden og danner polymerkæder eller tredimensionelle netværk.

    I hærdeplast er de enkelte polymerkæder bundet sammen gennem stærke bindinger. For PURs vedkommende er der tale om urethanbindinger, som er mange gange stærkere end dem man finder i termoplast.

    Disse kæder vil derfor ikke glide i forhold til hinanden ved opvarmning. Det betyder at materialet ikke kan smelte, når først det er hærdet. Varmes hærdeplast op, vil der udelukkende finde en forkulning sted.

    Kendetegnende for hærdeplast er materialets bestandighed. Hærdeplast er i høj grad kemisk inert, hvilket betyder at det ikke reagerer med de fleste kemikalier. Den hærdede overflade er yderst slidstærk, og typisk særdeles modstandsdygtig over for slag.

    FAKTABOKS

    Polyurethan er i kraft af sine komplekse urethanbindinger utroligt fleksibelt og versatilt materiale, som kan antage mange former – fra blødt skum til benhård plast.

    Du kan med stor fordel benytte PUR-TEKNIK A/S i forbindelse med plaststøbning- her er et par grunde til hvorfor:

    • PUR-TEKNIK A/S er specialist i produkt-udvikling og produktion af komponenter i polyurethan (PUR) til en lang række forskellige virksomheder og brancher i Danmark og i udlandet
    • PUR-TEKNIK A/S har igennem mange år specialiseret sig i problemløsning og produktion i polyuretan (PUR) hærdeplast
    • PUR-TEKNIK A/S løser dine problemer omkring design og produktion af komponenter i polyuretan-plast