Bliv kontaktet

    [recaptcha]

    Fødevareindustrien

    Polyurethan beskytter sarte og let fordærvelige fødevarer.

    Polyurethan i fødevareindustrien

    Polyurethan spiller en væsentlig rolle når det handler om håndtering af fødevarer. Materialet har en mangfoldighed af anvendelser inden for denne branche.

    Med polyurethan er det muligt at reducere stød og slag i forbindelse med håndtering af fødevarer. Det kan fx være forskellige typer af frugt og grønt, som under normal håndtering / produktion, vil blive påført slag og stød fx ved transportbånd, pakkemaskiner mv.

    Polyurethan kan i den forbindelse pålægges de overflader hvor slag og stød normalt vil opstå. Polyurethan vil i den forbindelse have en blød overflade som absorberer slaget for derved at sikre minimal skade på fødevaren.

    Disse er dog ikke de eneste muligheder for at udnytte de formidable egenskaber ved PUR indenfor fødevareindustrien. Polyurethan er et materiale, som kan antage mange former – og har derfor mindst lige så mange anvendelser.

    Blandt de vigtigste træk ved det formbare og versatile materialer finder vi:

    • En høj grad af bæreevne og slagstyrke
      På grund af sin komplekse elastomer struktur kan PUR fremstilles i alle hårdheder, og faktisk blive hårdere og mere slidstærkt end selv stål.
    • Modstandsdygtighed over for revner og brud
      Af samme grund er polyurethan nærmest umuligt at ødelægge – der er her tale om hærdeplast i utrolig slidstærk kvalitet
    • Kemisk inerti
      PUR reagerer ikke med hverken syrer, baser eller opløsningsmidler samt vegetabilske og mineralske olier, aromatiske kulbrinter og lignende bestanddele i madvarer
    • Varmebestandighed
      Da PUR er hærdeplast, vil det ikke kunne smelte og ændre form selv ved meget høje temperaturer
    • Høj mekanisk styrke ved lave temperaturer
      På lignende vis vil lave temperaturer ikke påvirke polyurethan, hvilket gør materialet særdeles velegnet til frost i fødevareindustrien

    Beskyt fødevarer under transport med PUR

    Det er kendt, at transport og håndtering kan give sarte og let fordærvelige fødevarer en hård medfart. Det drejer sig i særdeleshed om frugter og grøntsager, som er særligt udsatte over for stød og slag.

    Hvis disse fødevarer skal fragtes på forsvarlig vis, kræves samtidig store hygiejniske hensyn. Kartofler, æbler, pærer, bær og lignende er i høj grad følsomme over for angreb for mikroorganismer, og vil hurtigt smitte hele beholdningen. På samme måde vil luftfugtigheden kunne påvirke en forsendelse – så det er ikke kun temperaturen, der er kritisk.

    Med polyurethan kan du skabe de bedste betingelser for transport af denne type fødevarer. PUR er kendt for sin høje bæreevne og slidstyrke, lige som materialet ikke understøtter vækst af eksempelvis svamp, skimmel og meldug – heller ikke under konstant kontakt med fødevare emner.

    Polyurethan er kemisk inert og modstår påvirkninger fra såvel mineralske og vegetabilske olier og aromatiske kulbrinter. PUR afgiver af samme ikke problematiske stoffer ved kontakt med fødevarer. Materialet har gode temperaturegenskaber og en bred molekylær strukturel variation, hvilket betyder at det kan tilpasses forholdene.

    FAKTABOKS

    Polyurethan er i kraft af sin særligt komplekse struktur mulig at forme præcis som du ønsker det PUR findes således i form af såvel blødt og elastisk skum som hård plast med en slidstyrke otte gange stål.

    PUR anvendes i fødevareindustrien i en lang række forskellige sammenhænge. Kontakt os for mere info.