Bliv kontaktet

  [recaptcha]

  Polyurethan til transport sektoren

  PUR finder masser af muligheder for anvendelse inden for transportbranchen. Læs mere om hvordan du kan få glæde af det versatile materiale hvis du beskæftiger dig med transport og logistik.

  Stærk og modstandsdygtig coating med PUR

  Da polyurethan, i daglig tale kaldet PUR, kan antage alle tænkelige former for hårdhed, vil der næsten ikke være grænser for dets anvendelsesmuligheder. Inden for transport-industrien kan polyurethan således bruges i flere forskellige sammenhænge. Du kan for eksempel benytte PUR coating på de enkelte maskindele, som hver dag udsættes for hård slitage.

  PUR har en slidstyrke som er op til otte gange den vi kender fra stål. Det betyder at du med en PUR coating vil kunne give dine maskinkomponenter en mere modstandsdygtig overflade. Hydrauliske komponenter, hjul, valser og komponenter til industri køretøjer – for eksempel gafler til gaffeltrucks – vil kunne opnå en højere slidstyrke med en belægning af polyurethan.

  Da PUR er et kemisk inert materiale vil det kunne modstå kemikalier som for eksempel ammoniak, hvilket gør det velegnet som bund i dyretransporter. Samtidig er det muligt at fremstille en ru belægning med polyurethan ved tilføjelse af en særlig komponent, hvilket gør bunden i lastbilen skridsikker.

   

   

  Hvorfor vælge PUR?

  En af de helt store fordele ved at vælge PUR som coating materiale er den høje grad af slidstyrke og  stabilitet. Polyurethan er termisk stabilt og kan samtidig modstå såvel temperaturmæssige udsving som påvirkninger fra såvel syrer som baser og opløsningsmidler.

  Med PUR får du således en belægning som ikke slides så nemt. Polyurethan er op imod otte gange så slidstærkt som stål. Og så yder PUR samtidig en eminent beskyttelse mod rust, korrosion og lignende skader foranlediget af oxidering eller fugt.

  Et eksempel på PUR coating i forbindelse med transport er indersiden af rør til betonblandere. Her vil polyurethan udgøre en ren og friktionsfri coating, som på én og samme tid letter transporten og forlænger levetiden på røret.

  PUR som støjdæmpende materiale

  Er der behov for dæmpning af støj fra maskindele, kan PUR skum være til stor hjælp. Polyurethan er et sammensat materiale hvis komplekse struktur muliggør mange forskellige udformninger, herunder skum med helt eminente lyddæmpende egenskaber.

  FAKTABOKS

  PUR har en kemisk sammensætning som gør det muligt at frembringe såvel blød som hård plast. Derfor er polyurethan velegnet som både coating og støjdæmpende materiale.

  Blandt polyurethans mest fordelagtige egenskaber kan følgende fremhæves:

  • Kemisk formbarhed – du kan få polyurethan i netop den struktur og hårdhed du ønsker
  • Slidstyrke – Ved en høj shore vil slidstyrken være eminent
  • Stor bestandighed