Bliv kontaktet

  [recaptcha]

  Støjdæmpning med polyurethan

  Inden for industri og produktion kan der hurtigt opstå udfordringer med støj fra maskinel og fra selve miljøet. Støj er medvirkende til et forringet arbejdsmiljø, og kan samtidig kompromittere sikkerheden på arbejdspladsen. Samtidig kan der være lovkrav som skal overholdes.

  Effektiv støjdæmpning

  Med PUR er det muligt at skabe holdbare løsninger når det handler om effektiv støjdæmpning i industrielle miljøer. Polyurethan kan fremstilles i forskellige hårdheder, og kan således udformes som lydabsorberende materiale.

  Polyurethan er en såkaldt elastomer. Det betyder at materialet er sammensat af polymerer, der er forbundet af det der kaldes urethan forbindelser. Denne struktur gør det muligt at fremstille polyurethan i alle hårdhedsgrader.

  Derfor kan PUR sagtens fungere som endog særdeles effektiv støjdæmpning. Polyurethan skum har en absorptions koefficient som sagtens kan måle sig med lignende materialer.

  Den helt store fordel ved at anvende PUR i forbindelse med støjdæmpning er at der her er tale om et slidstærkt og modstandsdygtigt materiale, som samtidig er både hygiejnisk og rengøringsvenligt. Med polyurethan skum får du støjdæmpningsenheder som ikke konstant skal udskiftes, og som kan forblive funktionelle i mange år.

   

   

  Hvad er akustisk polyurethan skum?

  Akustisk polyurethan skum fremstillet af polyurethan er et porøst og åbencellet skummateriale med fremragende lydabsorberende egenskaber. Materialet er blødt og elastisk samtidig med at det besidder en høj formstabilitet. PUR er et letvægtsmateriale, og kan støbes til at matche specifikke mål.

  Derudover er PUR kemisk inert, hvilket betyder at det ikke korroderer eller på anden måde bliver påvirket af omgivelserne. Polyurethan scorer højt på termisk modstand og er aldeles upåvirkeligt af svingende luftfugtighed.

  Med PUR lyddæmpning kan du opnå den maksimale absorption af støj i industri- og produktionshaller. Du får øget sikkerhed og et forbedret arbejdsmiljø. Vi kan altid hjælpe dig med fremstilling af prototyper, så du kan prøve det lyddæmpende materiale af inden du beslutter dig for endeligt at investere i akustisk polyurethan skum.

  FAKTABOKS

  PUR er et fantastisk materiale, som har rigtig mange forskellige anvendelsesformer. Polyurethan kan fremstilles i varierende hårdheder – så blødt som vingummi, eller så hårdt som – og otte gange mere slidstærkt end – stål.

  Blandt de forskellige anvendelser for polyurethan i forskellige udformninger finder du

  • Effektiv støjdæmpning
  • Coating og beskyttelse af overflader
  • Isolering og lyddæmpning
  • Robuste og slidstærke
  • Skummadrasser og sæder
  • Tætning og belægning af beholdere
  • Opdrift i mange udformninger