Bliv kontaktet

  [recaptcha]

  Prototypeudvikling hos PUR-TEKNIK

  PUR er et fremragende materiale når det handler om fremstilling af prototyper. PUR-TEKNIK A/S kan hjælpe med udvikling og fremstilling af prototyper til alle formål.

  PUR – et eminent materiale til udvikling og produktion af prototyper

  Til fremstilling af prototyper anvender PUR-TEKNIK A/S en højteknologisk 3D printer, som er særligt velegnet i forbindelse med udvikling af specialtilpassede emner. Med denne 3D printer har PUR-TEKNIK A/S uanede muligheder for såvel fremstilling som test og afprøvning af emner i forbindelse med udviklingsprocessen i forskellige brancher.

  Dette gælder eksempelvis bil- og fødevarerindustrien, hvor fremstilling af enkeltkomponenter kan være endog særdeles omkostningstung. Når prototyper fremstilles ved hjælp af en 3D printer, vil denne omkostning reduceres ganske betragteligt.

  Med en 3D prototype vil du som kunde få et håndgribeligt billede af hvorledes elementet kommer til at tage sig ud i virkeligheden. Du vil kunne fornemme dimensionerne på en helt anden måde end hvis der var tale om en 2D eller 3D tegning. Og der vil selvfølgelig være mulighed for ændringer i designet.

  En 3D prototype vil ofte kunne fremstilles i 1:1 skala. Dette giver mulighed for diverse tests som ikke ville være muligt med en nedskaleret model, eller med en computer simulation. I processen anvendes polyurethan, som på grund af sin komplekse struktur kan antage mange forskellige former – fra blød gummi til hærdeplast med en slidstyr otte gange den vi finder hos stål.

   

   

  Hvorfor anvende PUR til prototypeudvikling?

  Den primære årsag til at anvende polyurethan i forbindelse med fremstilling af prototyper er materialets versatilitet og fleksibilitet. PUR kan formes og modelleres præcis som du ønsker det, og i den hårdhed eller med den elasticitet som du foretrækker.

  Polyurethan er desuden et hårdt og slidstærkt materiale. PUR fås i hårdheder fra 10 Shore A til 85 Shore D, som svarer til hårdheden af henholdsvis et viskelæder og en golfbold. PUR er desuden et ualmindeligt slidstærkt materiale. Sammenlignet med gummi, plast og endda stål klarer polyurethan sig i mange tilfælde bedre, når det handler om modstandsdygtighed over for slag og andre ydre påvirkninger.

  Dette gør at en PUR prototype kan tåle tests i barske miljøer, og levere retvisende resultater. Derfor anbefales det at du får fremstillet dine prototyper i polyurethan.

  FAKTABOKS

  PUR dele med en lav hårdhed vil bøje under slag og vil ikke revne, som det kan være tilfældet med normale plastdele. Din polyurethan prototype vil kunne tåle det meste, uanset om den er fremstillet i skumform eller som hård plast.

  Andre gode egenskaber ved PUR:

  • Suveræne kompressionsegenskaber
  • Elastisk fleksibilitet
  • Fleksibilitet selv ved lave temperaturer
  • Unikke trækegenskaber