Bliv kontaktet

  [recaptcha]

  Polyurethan – effektiv støjdæmpning af dit ventilationssystem

  Vi er specialister i produktudvikling og produktion af komponenter i polyurethan (PUR) til en lang række forskellige virksomheder og brancher.

  Hvorfor bruge polyurethan som støjdæmpning?

  Cellulært skum, især polyurethanskum, bruges ofte i forbindelse med støjdæmpning. Polyurethan er ikke en enkelt polymer, men en forbindelse af flere polymerer via urethanbinding. Denne komplekse opbygning gør det muligt at designe polyurethan til optimal støjdæmpning.

  Polyurethan kan tage form af alt fra blødt, gummiagtigt materiale til belægning der er hård som stål – og faktisk otte gange så slidstærk. Hvis PUR skal anvendes i forbindelse med lyddæmpning, vil det typisk være i form af skum.

   

   

  Hvordan anvendes polyurethan i forbindelse med lyddæmpning af ventilation?

  Som det fremgår, vil det være muligt at fremstille polyurethan med endog særdeles gode lydabsorberende egenskaber. Samtidig er polyurethan et materiale der er nemt at arbejde med, og derfor utroligt velegnet til støjdæmpning af komplekse enheder som for eksempel ventilationssystemer.

  Med PUR vil du således kunne anvendes til dæmpning af støj fra diverse enheder i ventilationsanlægget. Polyurethan kan optage en stor del af den vedvarende støj, der kan være til gene for medarbejdere på kontoret eller i industrihallen, og dermed bidrage til et sundere arbejdsmiljø.

  Til dette formål vil PUR anvendes i sin skum-form. Til andre ventilationsrelaterede formål som for eksempel coating af tyndpladede enheder med henblik på forlængelse af levetiden, kan PUR anvendes i sin hårde og slidstærke form.

  FAKTABOKS

  Polyurethan er et utroligt versatilt materiale, som kan antage mange varierende udformninger og anvendes til flere forskellige formål. PUR kan være så blødt som gummi og så hårdt og slidstærkt som stål.

  Polyurethan kan finde anvendelse i forbindelse med ventilation og støjdæmpning på følgende måder:

  • Dæmpning af støj fra motorenheden
  • Coating af tyndpladede enheder som for eksempel faner og vifter
  • Generel lyddæmpning på arbejdspladser med et højt støjniveau, for eksempel på slagterier samt i industri- og produktionshaller

  Generelt kan PUR fungere som støjabsorberende skum på lokationer hvor der ikke er umiddelbar fare for antændelse.