Bliv kontaktet

  [recaptcha]

  Møbler

  I forbindelse med fremstilling af møbler kan polyurethan spille en central rolle. Ønsker du at gøre de mest udsatte dele af dine møbler ekstra modstandsdygtige over for slitage, kan du med stor fordel anvende polyurethan ved fremstilling eller efterbehandling.

  Polyurethan - Fra coating - Til armlæn, sæder- og ryglæn

  Blandt de mere kendte anvendelsesmuligheder for polyurethan når det handler om fremstilling af møbler finder vi coating af udsatte dele. Stellet på en kontorstol er hver dag udsat for hårdt slid, lige som hjul og hjullejer skal holde for.

  Her kan du med stor fordel bruge et tyndt lag af den hårde og stærke polyurethan som coating. PUR er op til otte gange mere slidstærkt end stål. Derfor vil du med en polyurethan belægning kunne øge levetiden på de enkelte dele af stolen.

  PUR er et materiale som på grund af sin komplekse struktur kan udvikles i mange forskellige udformninger. Lige som polyurethan kan være hårdt og stærkt som stål, kan materialet også være blødt og fleksibelt.

  Vælger du at benytte polyurethan skum som fyld i stolens siddepude og ryg, vil du få en løsning som er både stærk og holdbar. PUR skum opsuger ikke fugt, og mister ikke ”pusten” selv efter mange års daglig anvendelse.

  PUR integralskum er desuden ideelt i forbindelse med fremstilling af eksempelvis armlæn til kontorstole og lignende møbler. Integralskum karakteriseres ved, at den indre kerne med udtalt cellestruktur og lav massefylde er omgivet af et næsten massivt yderlag med høj massefylde – en medfødt sandwichstruktur – hvilket giver støtte og komfort samtidig med at skummet holder formen år efter år.

   

   

  Specialløsninger med PUR

  Da PUR skum ikke opsuger fugt, er der her tale om et materiale som er velegnet i forbindelse med fremstilling af møbler til sterile miljøer. Derfor er polyurethan helt ideelt når du skal producere eksempelvis behandlerstole, brikse og lignende til klinikker og hospitaler.

  En tandlægestol, et behandler-leje eller en ergonomisk stol fremstillet i – eller belagt med – polyurethan er således en rigtig god løsning til hospital, praksis eller klinik. Også personalet på institutioner så som plejehjem eller dagtilbud kan have glæde af gode og solide arbejdsstole, som kan holde sig både pæne og funktionelle i mange år.

  Også senge, kørestole, rollatorer og andre hjælpemidler til ældre og handicappede personer kan med stor fordel fremstilles i PUR. Polyurethan skum udgør en slidstærk og hygiejnisk kerne i lænestole og madrasser særligt til institutioner og hospitaler.

  FAKTABOKS

  PUR kan antage mange former, lige fra et materiale så hårdt som – eller faktiske hårdere end – stål, til skum og fleksibelt materiale. Dette giver polyurethan mange anvendelsesmuligheder i flere forskellige sammenhænge.

  Med PUR får du således en lang række fordele i forbindelse med fremstilling af møbler og hjælpemidler, blandt andre.

  • Højelastisk materiale til udformning af sæder og madrasser
  • Skum der holder faconen på trods af mange års daglig slid
  • Hjul med høj slidstyrke til seng, rollator og kontorstol
  • Overfladebelægning og beskyttelse af udsatte dele