Bliv kontaktet

  [recaptcha]

  Specialløsninger

  PUR er et utroligt versatilt materiale, som kan bruges i mange forskellige sammenhænge. Da polyurethan kan fremstilles i såvel blød og elastisk som hård og slidstærk form, er mulighederne for anvendelse nærmest uendelige.

  Brug af PUR som coating

  Når polyurethan anvendes til belægning af eksempelvis overflader eller maskindele, vil disses slidstyrke og forventede levetid øges ganske betragteligt. PUR er op imod otte gange så slidstærkt som stål, og er dertil både vindtæt og vejrbestandigt. Dette gør PUR ideelt som coating materiale både indendørs og udendørs.

  PUR kan eksempelvis anvendes til coating af de indvendige dele af et stykke maskinel. Her kan det hårde og stærke materiale beskytte delene mod slitage, hvilket øger deres levetid og bidrager til en højere grad af funktionalitet.

   

  Produktion med PUR

  Maskindele kan ligeledes fremstilles ud af polyurethan. Dele som er produceret i polyurethan med en lav hårdhed vil bøje under slag i stedet for at slå revner, som det kan være tilfældet med normale plastdele.

  Elasticiteten af polyurethan kan varieres i forbindelse med fremstilling. PUR kan være så blødt og elastisk som vingummi, eller så hårdt som stål – og alt derimellem. Du får således med PUR et uhyre versatilt materiale, som kan bruges til lidt af hvert.

   

   

  Forskellige anvendelser af PUR i forbindelse med specialløsninger

  Eksempler på anvendelse af PUR ved specialfremstillede løsninger tæller blandt andre:

  • Coating og vibrationsdæmpning af betjeningshåndtag til maskinel
  • Stærke og brudsikre sikkerhedsbøjler til forlystelser i LEGO-land
  • Vandtæt hus til optisk undervandskamera
  • Omstøbning for sikring og beskyttelse af elektriske elementer, for eksempel printplader

   

  Blandt polyurethans gode egenskaber er følgende desuden værd at fremhæve:

  • Høj rive styrke
   På grund af PUR-deles sejhed og holdbarhed har de en tendens til at kræve mindre service i et produkts levetid. Dette er en klar fordel ved PUR i forhold til andre elastomerer.
  • Suveræne kompressionsegenskaber
   Polyurethan, i sammenligning med lignende elastomerer af lignende hårdhed, holde til temmelig store belastninger. Dette gør PUR til et endog særdeles brugbart materiale i forbindelse med fremstilling og belægning af eksempelvis hjul og industridæk samt fremføringsruller og værktøjshåndtag.
  • Gode isolerende egenskaber
   PUR har fremragende isolerende egenskaber. Polyurethan kan med stor fordel bruges til indstøbning og indkapsling af eksempelvis elektroniske dele eller applikationer.

  FAKTABOKS

  PUR er ikke en enkeltstående polymer, men et komposit materiale som består af flere polymerer med det der kaldes urethan forbindelser. Dette gør at polyurethan kan fremstilles i varierende grader af hårdhed og elasticitet.

  Foruden de oven for nævnte punkter, er polyurethan udrustet med følgende gode egenskaber:

  • Resiliens over for olie, fedt og de fleste kemikalier
  • Modstandsdygtighed over for diverse former for svamp
  • En høj grad af fleksibilitet og bearbejdelighed