Bliv kontaktet

    [recaptcha]

    Opdrift moduler til offshore industrien

    Offshore industrien kan have glæde af PUR til rigtig mange forskellige formål, her under coating eller formstøbning af mekaniske dele. I det følgende kan du blive klogere på anvendelsen af polyurethan i forbindelse med fremstilling af opdrift moduler.

    Hvorfor anvende polyurethan til opdrift moduler?

    Inden for offshore benyttes i stigende grad flydende konstruktioner frem for stationære borerigge. Flydende rigge har den fordel at de kan samles i havn af forskellige moduler, og dernæst sejles ud på åbent vand.

    Når borebundrøret anvendes i vanddybder på mere end ca. 20 meter, skal den marine borehøje strammes for at opretholde stabiliteten. Dette gøres ved at placere en såkaldt stigerørsspænder på boreplatformen. Denne tilvejebringer en næsten konstant spændingskraft, der er tilstrækkelig til at opretholde stabiliteten af stigerøret i offshore-miljøet.

    For at reducere mængden af den krævede spænding, tilføjes opdrift moduler, også kaldet ”opdriftkager”, til stigrørene. På den måde kan man sikre en næsten neutral opdrift når de er nedsænket.

    Skal opdrift modulerne kunne holde til belastningen, og levere en sikker opdrift til riggen, bør de være udført i et slidstærkt, vejrbestandigt og kemisk inert materiale. Og det er her polyurethan kommer ind i billedet.

    Polyurethan anvendes i forvejen til flere maritime formål, her under formstøbte fendere til redningsfartøjer samt coating af bådskrog. Det er derfor oplagt også at tage polyurethan i betragtning, når der skal fremstilles opdrift- eller flydeelementer til offshore industrien.

    Undervandsrobot og meget mere

    En undervandsrobot, har som udgangspunkt en massefylde der gør, at robotten relativt hurtig vil synke til bunds hvis der ikke påmonteres et opdriftsmodul.

    For at undgå dette og for at skabe stabilitet i vandet, således at robotten skal bruge minimal energi for at holde sig stabil i vandet, påfører man ofte polyurethan (PUR) i støbt form som herved skaber tilstrækkelig opdrift og derved sikre den stabilitet undervandsrobotten har behov for.

    Polyurethan (PUR) vil kunne fabriksmonteres fra producentens side, men vil også kunne eftermonteres af operatøren, alt efter saltindhold i vandet samt belastning af undervandsrobotten – her tænkes eftermontering af udstyr fx kamera, robotarme mv.

    Konklusionen er derfor, at polyurethan (PUR) vil i sin egenskab, kunne bruges i de fleste sammenhænge som opdriftsmodul.

    Fordele ved polyurethan

    Polyurethan kan fremstilles i mange hårdheder – fra blødt og svampet til otte gange mere slidstærk end stål. Den versatile elastomer er således anvendelig i en lang række sammenhænge. Og dette er så langt fra den eneste fordelagtige egenskab ved PUR.

    PUR er kendt for ikke at reagere med hverken syrer, baser, organisk materiale eller salt- og ferskvand. Det betyder, at polyurethan er 100% sikkert i forhold til korrosion, også selv om materialet er nedsænket i vand.

    Derudover er PUR særdeles slidstærkt, og kan modstå hårde og vedvarende fysiske og mekaniske påvirkninger uden at gå i stykker eller miste faconen. Med polyurethan opdrift moduler sikres stigrørenes stabilitet på varig basis.

    FAKTABOKS

    PUR er som nævnt en elastomer, det vil sige en sammensætning af flere polymerer i en struktur der holdes sammen af urethan bindinger. Dette giver uanede muligheder for tilpasning af materialet, som derfor kommer i en bred vifte af variationer.

    Med polyurethan får du:

    • Et slidstærkt materiale, som ikke mister faconen
    • Et korrosionsfrit materiale, som ikke reagerer med hverken organiske eller syntetiske stoffer
    • Et materiale, som kan formes og støbes præcis efter dine ønsker